Verloop

De gevoelensboom, begeleiding voor kinderen en ouders.

Na de aanmelding nodig ik jou uit voor een kennismakingsgesprek (intakegesprek). Tijdens dit gesprek leren we elkaar kennen en zal ik vooral jouw verhaal beluisteren. Als je niet onmiddellijk weet naar welke hulp je op zoek bent, zoeken we het samen uit.
 

Bij de keuze voor spelcounseling (kinderen) volgt er na het intakegesprek enkele individuele sessies met jouw kind. Tijdens deze sessies krijg ik een zicht op wie jouw kind is, hoe hij/zij contact maakt, welke thema's belangrijk zijn voor jouw kind,… Belangrijk hierbij is dat ik het tempo van jouw kind volg, zodat er een veilige vertrouwensband kan ontstaan. Kinderen (alsook jongeren en volwassenen) kunnen zich pas echt laten zien wanneer er vertrouwen en veiligheid is. Na een 6-tal sessies volgt een oudergesprek. Tijdens dit gesprek bekijken we welke noden er zijn vanuit de thuiscontext en probeer ik, via de signalen van jouw kind, advies te verlenen hoe jij thuis kan omgaan met jouw kind. 

 

Bij de keuze voor individuele begeleiding wordt er afgesproken hoe vaak en wanneer je langs komt. Mijn houding is empathisch, onvoorwaardelijk en cliënt-gericht. Dit laatste houdt in dat ik jouw tempo volg. 
 

 

Tarieven

Betaling kan cash of via paycoinq.

Op dit moment is er geen terugbetaling via de mutualiteit of riziv mogelijk. 

Gelieve 24 u op voorhand te verwittigen bij afwezigheid.
Zo niet, wordt de sessie aangerekend.